Zaterdag 11 juli

De activiteitenweek is van start gegaan!

Opening zaterdagmiddagOpening zaterdagmiddag

De Bevers hebben vandaag over de hele wereld gereisd met hun zelfgemaakte paspoort. Zo zijn ze op zoek gegaan naar de Big Five, hebben ze een brug gebouwd en hebben ze sushi met grote eetstokjes op een bord proberen te leggen. Het was een gezellige start en we zijn benieuwd wat we morgen allemaal weer gaan doen.

Zaterdag Bevers 2Zaterdag Bevers 1

Ook zijn de Welpenmeisjes en de Welpenjongens samen gezellig in groepjes gaan spelen. Ze zijn via de wereldkaart naar vele landen gegaan om daar de passende plaatselijke spelletjes te spelen. In Nederland is er Hollandse Leeuw gespeeld en in Oostenrijk zijn ze gaan skilatlopen. Hiermee hebben ze hun zelfgemaakte paspoort gevuld.

Zaterdag Welpenjongens 1Zaterdag1

De Pandits zijn op reis geweest naar onder andere Zweden, Argentinië en Italië. In Zweden hebben we Kubb gespeeld, dat bleek nog erg moeilijk, want de torens stonden ver uit elkaar. In Argentinië hebben we gevoetbald, en in Italië hebben we het water overgestoken door zelf een brug te bouwen van boomstamschijven. Omdat deze blijven drijven, konden we zo naar de overkant. De Pandits wonnen net aan de race tegen de stafleden. Terwijl de Pandits op zoek waren naar de Big Five in Zuid-Afrika, vonden ze meer dan alleen dieren. Ze hebben namelijk ook een puzzelstuk gevonden van de jubileumpuzzel. Hopelijk is deze aan het eind van de activiteitenweek compleet! De middag werd afgesloten met het afscheid van Junior, van wie we allemaal bellenblaas kregen. Natuurlijk hebben we allemaal bellen geblazen om Junior mee uit te zwaaien.
 
Zaterdag Pandits1IMG 20200711 WA0008
 

Vandaag hebben de Verkenners, Gidsen en Explorers de kampweek geopend met een avondprogramma! Ze hebben in gemengde groepjes spelletjes gedaan zoals geblinddoekt een tent opzetten, een A-frame pionieren én lopen, spijkerslaan, vuur maken en ga zo maar door. Al deze spellen moesten zo snel mogelijk volbracht worden. De groep die gewonnen had, kreeg een voorsprong om één van de puzzelstukjes voor Jozef en Elisa te vinden.

Zaterdagavond 1Zaterdagavond 2Zaterdagavond 3