Zondag 12 juli

De Bevers hebben vanochtend in het bos verzameld waar ze twee gave hutten hebben gebouwd, deze waren groot genoeg voor alle Bevers. Ook stond er nog een oude hut die we gebruikten als WC hut. Daarna hebben we in het bos een memory spel gespeeld en zijn we geëindigd in het speeltuintje. Hierna zijn we terug naar het HK gelopen, hebben we geluncht en hebben we de middag samen met de Welpenjongens doorgebracht. Deze middag hebben we vuur-water-spons gespeeld (een soort steen-papier-schaar). Daarna hebben we onze eigen memory gekleurd en gespeeld. Tot slot hebben we een vlaggenlijn gemaakt voor de bonte avond van morgenavond, omdat we dan het liedje Toemba Toemba gaan doen als optreden (dus Bevertjes oefen deze nog even ;p).

Zondag Bevers 1Zondag Bevers 2

In de ochtend hebben de Welpenjongens door heel de wereld gereisd om alle landen te veroveren met het spel Risk. In teams moesten ze door het bos rennen en dobbelen bij de posten om een land te krijgen. Ze moesten wel oppassen, want er liepen ook stafleden rond om de landen weer af te pakken. Na de lunch hadden we samen met de Bevers een middagprogramma. We begonnen met levend water-vuur-spons. Na dit spel hebben ze hun eigen kwartet getekend en ingekleurd waarmee ze levend kwartet hebben gespeeld. Als afsluiting deden we nog een ouderwets potje buskruit.

 Zondag Welpenjongens 1Zondag Welpenjongens 2
De tweede dag van kamp was voor de Welpenmeisjes weer erg gezellig. We zijn de dag begonnen in Willemstad waar we een hoop interessante gebouwen in deze mooie stad hebben verkend. Vervolgens zijn we met zijn allen op een boot gaan varen op weg naar Dinteloord. Onderweg zijn we ook even gestopt om lekker te zwemmen. Het was een erg leuke maar ook erg warme dag.

Zondag Welpenmeisjes 1Zondag Welpenmeisjes 2

Op deze warme zondagochtend vertrokken de Pandits met een schip naar Willemstad. Dat was nog best spannend, want het schip schommelde vaak heen en weer en soms sloegen er golven tegenaan. We moesten even wachten toen we bij de sluis aankwamen, het water moest een halve meter hoger staan. Deze pauze hebben we gevuld met het zingen van het Panditslied. Bij aankomst in Willemstad werden we begroet door de Welpenmeisjes. We hebben samen geluncht, en vonden er ook nog een stuk van de jubileumpuzzel. 's Middags hebben we over de vestingmuren van Willemstad gelopen. Bij elke speeltuin zijn we even gestopt. Het was nog een pittige wandeling.

 Zondag Pandits 2Zondag Pandits 1

Vandaag gingen de Gidsen in de ochtend brood maken. Twee Gidsen gingen het deeg maken en de andere Gidsen gingen een zelfgemaakte oven maken. Één brood was met chocolade, banaan en walnoot, de andere was met spek, kaas en tomaat. Hierna hebben we geluncht met onze lunchpakketjes en het heerlijke brood. Daarna hebben Aniek en Marit getrakteerd, omdat ze gisteren jarig waren. Hoera! Na de pauze gingen we met de Gidsen, Verkenners en Explorers naar het bos toe. Hier hebben we in drie gemengde groepen een spel gedaan. Het doel van het spel was om met kaartjes een voertuig compleet te maken. Je kon kaartjes krijgen door een ander te tikken en steen-papier-schaar te spelen. Daarna hebben we pauze gehouden met een heerlijke koek. Katootje lust geen koeken. Daarna zijn we met een omweg terug gewandeld en nu doen onze voeten pijn! Behalve die van iemand die niet genoemd wil worden, want die is geen zeurpiet! Maar wel lief, zegt Inge.

Zondagmiddag

De Verkenners hebben 's ochtends een creatief programma gedaan waarbij ze met knopen, ijzerdraad, cd's, ijsstokjes en kroonkurken miniatuur fietsen hebben gemaakt. Het was nog best lastig om alle onderdelen van een fiets te identificeren en creëren, want ja een fiets heeft toch echt een zadel! Daarna hadden de Verkenners nog energie over, dus hebben we een potje rugby gespeeld. Na een lunch in het zonnetje zijn we met de Gidsen en Explorers naar het bos gegaan om in groepen met kaartjes verschillende voertuigen bij elkaar te verzamelen.

Zondag Verkenners

Vandaag hebben de Explorers witte/zwarte shirts geti-dyed. Oftewel we hebben met kleurstoffen en water en zout, onze kleren leuke kleurtjes gegeven. Zelf vind ik dat het erg goed is uitgepakt! Verder hebben we ons terrein een beetje leuker gemaakt met twee hangmatten, overkapt en wel. :D

Zondag Explorers 1Zondag Exporers 2Zondag Explorers 3