Dinsdag 14 juli

Dag vier voor de Welpenmeisjes, vandaag was een erg lange, maar super gezellige dag. We begonnen de dag met het bedenken en uitwerken van acts voor de bonte avond. Vervolgens hebben we een disco gehad in het Explorerlokaal, trefbal gespeeld (Welpenjongens tegen Welpenmeisjes tegen staf), om daarna ook nog eens een douchedisco te houden. Na wat spelletjes zijn we de film Coco van Pixar gaan kijken met friet erbij, dit was erg lekker! Als laatste hebben we samen met de Welpenjongens een smokkelspel gespeeld in het bos.

Dinsdag Welpenmeisjes 1Dinsdag Welpenmeisjes 2

De Welpenjongens begonnen de dag met een creatief programma. Iedereen kreeg zijn eigen bolletje en mocht deze omtoveren tot een planeet. Er werden veel fantasie planeten gemaakt. Nadat we nog wat geoefend hebben voor de bonte avond en hebben geluncht, hadden we programma met de Welpenmeisjes. De regen was ondertussen opgehouden en we begonnen met apenkooien. We deden een wedstrijd van Welpenmeisjes tegen de Welpenjongens en uiteindelijk ook tegen de staf. Na wat gespeeld te hebben, was iedereen doorweekt en hebben we alle Welpen onder de douche gezet om warm te worden. Na de douche hebben we avond gegeten met frietjes en ondertussen ook een film gekeken. Na de film zijn we nog naar het bos geweest voor een smokkelspel, iedereen moest geld smokkelen om een vliegticket te kopen naar de bonte avond. Na deze lange dag was iedereen enorm moe, maar het was ontzettend leuk!

Dinsdag Welpen 1Dinsdag Welpen 2

De Verkenners hadden vandaag een triat-hike, bestaande uit fietsen, hiken en varen. Vanaf het HK vertrokken we samen met de Gidsen richting Dintelmond, vanuit daar zijn we naar Willemstad gelopen. We hebben wat regen gehad, maar dit mocht de pret niet drukken. De afstand was echter best lang, dus de Verkenners hebben elkaar op het einde goed aangemoedigd om samen het einde te halen. Aangekomen in Willemstad hebben we een heerlijke, warme lunch gehad, waarna we relaxt op de boot terug naar Dintelmond zijn gevaren. Van daaruit zijn we weer terug naar het HK gefietst. Het was een lange, vermoeiende, maar erg leuke dag!

 Dinsdag Verkenners 2Dinsdag Verkenners 3Dinsdag Verkenners 1

Vandaag hebben de Gidsen een triat-hike gedaan. Ze hebben 50 kilometer gefietst, 11 kilometer gelopen en gevaren op een boot. Het was even heel spannend op de boot omdat we een heel nauw watertje in gevaren waren en achteruit terug moesten. Voor sommige gidsen was dit de eerste hike. Het was lastig, maar we hebben het allemaal gehaald en zijn nu super trots op onszelf. Morgen gaan we op de fiets naar het zwembad. We hopen dat onze zadelpijn dan weg is!

Dinsdag Gidsen 1