Woensdag 15 juli

Vandaag was de vijfde dag van de kampweek, en we zijn met de Welpenmeisjes naar het RBC stadion gefietst. In het stadion was een heus springdorp met ontzettend veel springkussens en andere opgeblazen gebouwen. Hier hebben we verstoppertje gespeeld, gesprongen en lol gehad. In de middag hebben we op de tribunes gegeten. Vervolgens was er een estafette waar de meiden samen met andere kinderen over een lange obstakelbaan hebben geracet. BN de Stem kwamen ook nog langs, wie weet komen we daar nog in morgen!

Woensdag Welpenmeisjes 1Woensdag Welpenmeisjes 4Woensdag Welpenmeisjes 2Woensdag Welpenmeisjes 3

Voor de Welpenjongens was het vandaag tijd om lekker te gaan zwemmen. In auto's reden we naar Splesj om daar de hele dag te spelen in het water. Er waren een hele hoop glijbanen en springplanken waar we ons enorm mee konden vermaken. Één glijbaan ging bijna recht naar beneden en in een ander was het pikdonker. Aan het einde van de middag hebben we ook nog gevoetbald met een echte profvoetballer! Alle Welpen deden hard hun best om te winnen, maar het was wel een erg goede voetballer... Het was enorm leuk om met hem te voetballen en na een paar foto's gingen we weer lekker terug naar het HK en naar huis. Iedereen zal waarschijnlijk vroeg gaan slapen, want het was een vermoeiende dag.

 Woensdag Welpen 1Woensdag Welpen 2
Woensdag Welpen 3Woensdag Welpen 4

Bij de Gidsen was de zadelpijn nog niet weg... Maar toch hebben we ons weer op onze stalen ros gehesen om helemaal naar bosbad hoeven (Splesj) te fietsen. Hier hebben we genoten van alle glijbanen die gelukkig open waren en van het zonnetje dat (af en toe) zijn gezicht liet zien. De echte waaghalzen zijn van de rode, verticale glijbaan gegaan, terwijl de luiaards aan het zonnen waren in de weide. Na terugkomst op het HK hebben we frietjes en hamburgers gegeten. Hierna zijn we allemaal officieel lid geworden van de berenfamilie en hebben de beren de weerwolven verjaagd uit Wakkerdam.

De Verkenners zijn de dag begonnen met een bezoek aan molen De Arend in Wouw. Hier hebben we een rondleiding gekregen door de molen en gezien hoe deze van binnen in elkaar zit. Ook hebben we gezien welke verschillende molens er bestaan en hoe ze werken, de Verkenners hebben mogen helpen met het draaien van de wieken (of het gevlucht, zoals molenaars dat noemen). 's Middags zijn de Verkenners druk geweest om het meel van de molen om te zetten in lekker bolletjes. Ook hebben we in zelfgemaakte ovens cupcakes en een cake gebakken. Na frietjes met een hamburger was er nog tijd voor een filmavond. Het was een leerzame, melige en vermoeiende dag!

 Woensdag Verkenners 1Woensdag Verkenners 2wWoensdag Verkenners 3Woensdag Verkenners 4

Vandaag gingen de Explorers naar Steketee, en daar hebben we allerlei leuke activiteiten gedaan in twee groepen. De activiteiten die we gedaan hebben zijn:
- Een parkour afleggen in estafette vorm.
- Boogschieten.
- Paintball. (Hier moesten we elkaar vervoeren op een brancard richting de guns, en daar moest de gene op de brancard rechtop gaan zitten en met 5 kogels zoveel mogelijk raakschieten op doelwitten.) Ook waren er straffen aanwezig... Bij elk spel wat jouw team verloor moest je een straf doen. Één van de straffen waren dat je bekogeld mocht worden met natte sponzen, en een andere straf was dat je over een balk (die over een vijvertje van 5m diep lag) heen en weer moest lopen, terwijl het andere team zandzakken heen en weer moest slingeren. Erg vermakelijk! Vooral toen onze Mark zo hard geraakt werd en de zandzak vast probeerde te houden en daardoor viel en zelfs kopje onder ging. xD We konden er gelukkig allemaal om lachen. En we hebben een super leuke tijd gehad met iedereen. Hopelijk gaan we nog eens terug.Woensdag Explorers 1Woensdag Explorers 2Woensdag Explorers 3